HomeOver onsWerkplaatsVolvoOnderdelenContact

Volvo

Er zijn veel automerken waar je voor kunt kiezen en vaak is er geen logische verklaring waarom een bepaald merk je voorkeur heeft. Soms heb je het meegekregen van je ouders en soms overkomt het je. Bij Rene was het eigenlijk gewoon de balans opmaken van jarenlang sleutelen en het besef dat het sleutelen aan een Volvo toch echt iets anders is dan het sleutelen aan een Ford.


Iemand vroeg eens aan een straatveger op Cape Canaveral, het Kennedy Space Center, wat hij voor werk deed en hij zei: “ ik help mee mensen de ruimte in te brengen…” en zo is het ook met een automerk. Je helpt een Volvo weer op weg voor de komende jaren en daar wordt je toch een beetje trots van.


Volvo is een Zweeds automerk dat is opgericht in 1926 en altijd een vooraanstaande plaats heeft ingenomen op de automarkt. De reeks veiligheidsinnovaties die door Volvo is ontwikkeld is lang. Van de veiligheidskooi in 1944 tot de Collision Warning met Full Auto Brake en Pedestrian Detection in 2010. Kreukelzones, ABS, driepuntsgordels of zijairbags ze worden door Volvo ontwikkeld, getest en geďmplementeerd. Daarna wordt het voor alle merken een standaard.


De meest populaire modellen waren de Amazon, de Volvo 240, 740, V40 en V70. Van deze oudere modellen rijden er meer op de weg dan van welk merk dan ook. Dat zal de komende jaren ook niet veranderen. Volvo’s met meer dan 600.000km op de teller zijn geen uitzondering en het worden er steeds meer. Wanneer je aan zo’n wagen mag sleutelen kun je een glimlach niet onderdrukken.


De motoren van Volvo zijn bijzonder sterk, zuinig, betrouwbaar en milieuvriendelijk. Ze worden vanwege deze eigenschappen onder andere ook gebruikt in de scheepvaart. Het is geweldige doordachte techniek en ook in de contacten met andere Volvo bedrijven merk je dat Volvo ook voor hun meer is dan een merk. Het rijden in een Volvo wordt een deel van je leven.


  

 
 

 

All rights reserved by Voltevo 2013 - All photographs by Voltevo ©